Які документи потрібні для поїздки в Єгипет?

Які документи потрібні для поїздки в Єгипет?

Перед поїздкою до будь-якої країни важливо переконатися, що ви маєте з собою всі документи, які необхідні для перетину кордону. Це стосується і Єгипту.

Маючи на руках всі необхідні документи для поїздки в Єгипет, ви зможете уникнути проблем при перетині кордону та зменшити ймовірність отримання відмови у візі.

В’їзні документи для перетину кордону Єгипту: всі туристи повинні мати паспорт, термін дії якого закінчується не раніше, ніж за шість місяців, та обов’язково Єгипетську візу в певному форматі. Ви не зобов’язані мати єгипетську туристичну страховку, хоча це рекомендується.

Чи потрібна віза для поїздки в Єгипет?

Для більшості туристів обов’язковими в’їзними документами є паспорт та віза. Але деяким туристам віза не потрібна…

  1. Громадяни Бахрейну, Гонконгу, Кувейту, Макао, Оману, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів можуть перетинати кордон без візи (для поїздок тривалістю не більше 3 місяців).
  2. Громадяни країн Європейського Союзу та США, які їдуть відпочивати на курорти Шарм Аль-Шейху, Дахабу, Нувейбу та Таби, на період не більше 15 днів, можуть отримати штамп про безвізовий перетин кордону по прибуттю. Якщо термін поїздки більший або, якщо туристи планують покинути дані курорти, то вони повинні отримати візу.
  3. Туристи, які перебувають проїздом у Єгипті, повинні мати при собі будь-які інші документи для перетину кордону Єгипту, в тому випадку, якщо термін їхнього перебування не перевищує 48 годин. Пасажири з транзитним часом менше шести годин можуть залишати транзитну зону, але не аеропорт.

Різні види Єгипетської візи

Всі громадяни країн з безвізовим режимом, які не підпадають під жоден з вище перелічених винятків, повинні мати при собі обов’язкові документи для в’їзду в Єгипет. Вони бувають трьох видів: віза по прибуттю, електронна єгипетська віза та стандартна віза з посольства.

Вид візи, яка необхідна туристу, залежить від особливостей поїздки до Єгипту, включаючи бажаний час перебування в країні, мету поїздки та громадянство.

Єгипетська віза по прибуттю

Єгипетську візу по прибуттю можна отримати на будь-якому пункті перетину єгипетського кордону. Вона дозволяє перебування в країні на період до 30 днів.

Після приземлення туристи можуть отримати візу по прибуттю, відстоявши в черзі. Даний процес складається з заповнення анкети та оплати візового збору на єгипетському кордоні.

Отримати візу по прибуттю можуть громадяни наступних країн: всіх країн ЄС, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Південної Кореї, Македонії, Малайзії, Нової Зеландії, Норвегії, Росії, Сербії, України та США.

Громадяни Китаю, Малайзії та Туреччини також можуть отримати візу по прибуття на певних умовах.

Електронна віза в Єгипет

Єгипетська туристична віза була запроваджена у 2017 році для модернізації та прискорення процесу отримання візи. Громадяни правомірних краї можуть швидко отримати електронну візу, просто заповнивши заявку.

Це допоможе вам уникнути чекання в черзі на єгипетському кордоні або відвідування посольства для заповнення заявки. Після розгляду заявки та її погодження віза надсилається заявнику електронною поштою в форматі PDF.

Розгляд заявки на електронну візу в Єгипет триває п’ять робочих днів, проте в окремих випадках може тривати довше, тому туристам рекомендується подавати заявку мінімум за сім днів до поїздки.

Турист може роздрукувати копію електронної візи та пред’явити її разом з паспортом при перетині єгипетського кордону.

Громадяни наступних країн можуть отримати електронну візу в Єгипет: всі країни ЄС, Албанія, Австралія, Канада, Ісландія, Японія, Південна Корея, Північна Корея, Македонія, Молдова, Монако, Чорногорія, Норвегія, Росія, Сербія, Швейцарія, Україна, США та Ватикан.

Віза, видана в посольстві

Громадяни тих країн, які не можуть отримати електронну візу в Єгипет або візу по прибуттю, повинні особисто подавати заявку на візу у посольстві або консульстві. Цей процес триває до декількох тижнів та складається з різних етапів, включаючи офіційну частину інтерв’ю.

Обов’язкові документи для отримання візи в Єгипет у посольстві: заявники повинні мати паспорт, який дійсний ще мінімум шість місяців з дати поїздки, та надати два нових кольорових фото паспортного розміру. Форму заявки можна тримати в посольстві або завантажити ще до його відвідування.

Наступна публікація

By using our website you accept our Cookies Policy. Click here to know more. I agree